توجه به بالانس بودن چرخ های خودرو
💢اهمیت بالانس چرخ
بالانس چرخهای خودرو یکی از الزامات اساسی خودرو در زمان سرویس دوره ای خودرو میباشد که همواره توسط سازنده خودرو نیز توصیه میشود.
بالانس لاستیکها, که بعضی اوقات با میزان فرمان اشتباه گرفته می شود, در افزایش طول عمر لاستیک و رسیدن به عملکرد بهینه لاستیک نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
بالانس چرخها, از طریق توزیع یکسان وزن لاستیک و خودرو, باعث سایش یکنواخت هر چهار لاستیک و یک سواری ملایم می شود. باید توجه داشته باشید که بالانس لاستیک ها با میزان فرمان دو مسئله کاملا متفاوت می باشند.
در طول زمان, سایش لاستیک خودرو و افتادن در دست اندازها و جاده های ناهموار باعث می شود که توزیع نیرو روی لاستیکهای خودرو دستخوش تغییر شود که در این حالت لاستیکهای خودرو از شرایط بالانس خارج می شود و این مسئله خود را از طریق ارتعاش و ضربه زدن فرمان خودرو در سرعتهای مختلف, بسته به میزان غیربالانسی, نشان می دهد.
باید توجه داشت که, بالانس نبودن چرخها هم برای لاستیکها و هم برای خودرو مضر می باشد. عدم بالانس, باعث سایش غیر یکنواخت لاستیکها می شود و باعث می شود که یکی از لاستیکها زودتر از دیگری به پایان عمر خود برسد. علاوه براین, بالانس نبودن چرخها باعث خراب شدن جلوبندی خودرو نیز می شود که این امر ممکن است مشکلات بیشتری را برای راننده خودرو بوجود بیاورد.
بطور کلی, بالانس دوره ای لاستیکهای خودرو در هر 8000 تا 9000 کیلومتر یا هر 6 ماه همواره به رانندگان توصیه می شود.
بالانس چرخها مخصوصا برای ماشینهای امروزی, که دارای وزن کمتری در مقایسه با خودروهای قدیمی می باشند, از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و کوچکترین عدم بالانس در لاستیکها به راحتی خود را در خودرو های جدید نشان می دهد. در خودرو های قدیمی ارتعاش حاصل شده بواسطه عدم بالانس چرخهای خودرو به واسطه وزن زیاد خودرو از بین می رفت و راننده شاید اصلا متوجه عدم بالانس بودن لاستیکها نمی شد و زمانی متوجه این مسئله می شد که دیگر لاستیکها خراب شده باشند.
🔵در صورتی که تایر های جلو بالانس نباشند، لرزش در سرعت های بین 80 تا 90 کیلومتر بر ساعت نمود پیدا می کند.
🔴 عدم توازن چرخ های عقب (نبودن بالانس ) نیز باعث لرزش در سرعت های 120 تا 140 کیلومتر بر ساعت میشود.
عالی